Pēc-Līgo zupa soļanka

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Zupai

  • vistas buljons
     1,2 L
  • sīpols
     1 gab.
  • burkāns
     1 gab.
  • bekons (sagriezts)
     130 g
  • kūpināta desa
     200 g
  • sālītie gurķi
     3 gab.
  • tomātu pasta
     3 TK
  • paprikas pulveris
     0,5 TK
  • kartupelis
     1 gab.
  • kaperi
     0,5 TK

Pasniegšanai

  • citrons
     0,5 gab.
  • zaļumi
      sauja
  • krējums
      pēc garšas
  • melnās olīvas
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Dziļā pannā cep bekonu. Kad no bekona ir parādījušies tauki, pannā pievieno sīpolus un sarīvētus burkānus. Pacep, līdz sīpoli ir apbrūnējuši.

Tad pievieno sālītos gurķus un ļauj sautēties 5 minūtes. Pievieno tomātus, paprikas pulveri un kaperus, kārtīgi samaisa.

Katlā uzsilda buljonu. Kad buljons sāk vārīties, pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un ļauj vārīties 5 minūtes. Tad pievieno saceptās sastāvdaļas.

Pievieno kūpināto desu. Ļauj vārīties uz lēnas uguns 5 - 10 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Tad noņem no uguns, pieliek klāt olīvas. Pasniedz ar krējumu, citrona šķēli un zaļumiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.