Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
-
liellopu steika leja225 g
-
rafinēta eļļa cepšanai
-
sālspēc garšas
-
sviesta istabas temperatūrā1 ĒK
-
svaigi malti piparipēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Restorāna cienīgs steiks tavās mājās.
Gaļas gabalu nosusina ar salvetēm. Uzber gaļai sāli un ierīvē to, lai kārtīgi iesālās.
Rūpīgi ieeļļo gaļu vai pannu ar eļļu. Sakarsētajā pannā cep gaļu no katras puses 3–4 minūtes. Gaļas gabalu apgriež tikai vienu reizi, nevis cep vairākas reizes katru pusi!
Cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, liec gaļu un turpini to cept iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos konvekcijas režīmā 5–7 minūtes. Svarīgi, lai krāsns jau iepriekš būtu uzkarsēta! Ja izmanto pārtikas termometru, tad gaļai iekšpusei gatavības pakāpē jābūt 53 grādus karstai. Tad steiks būs vidēji cepts (medium) un vidū sulīgi rozā.
Kad gaļa izcepta, liec to uz restītēm, lai notek sula. Steikam uzliec sviestu, ļauj tam pakust un apzied gaļu ar to no visām pusēm. Tad uzkaisi svaigi maltus piparus un vēl sāli, ja vēlies. Ļauj gaļai “atpūsties” vismaz piecas minūtes. Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem, kas papildināti ar sezonas labumiem – sparģeļiem, redīsiem, zaļumiem.