Persiku kūka

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas pamatnei

  • Milti
     250 g
  • Sviests, istabas temperatūrā
     80 g
  • Auksts ūdens
     40 g
  • Jūras sāls
      šķipsna

Sastāvdaļas pildījumam

  • Persiki
     6 gab.
  • Olas
     3 gab.
  • Cukurs
     150 g
  • Sviests, istabas temperatūrā
     150 g
  • Svaigs siers
     150 g
  • Kviešu milti
     40 g
  • Mandeļu šķēlītes
     100 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardi - Kraukšķīga garoziņa ar pildījumu, kurā mijas persiku un krēma garša.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

Bļodā izsijā miltus, pievieno sviestu, aukstu ūdeni un sāli, visu kārtīgi samīci un novieto vēsumā uz 30 minūtēm.

Ietaukotā formā 18 cm diametrā plānā kārtā ieklāj sagatavoto mīklu.

Persikus nomazgā, izņem kauliņus, sagriez gabaliņos un izkārto formā uz mīklas pamatnes.

Krēmam sakul olas ar cukuru un mīkstu sviestu. Pievieno miltus un iemaisi. Beigās iemaisi mandeļu šķēlītes, atstājot pavisam nedaudz arī pārkaisīšanai.

Kūku cep iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 45 minūtes, no tām apmēram 30 minūtes pārklāj kūku ar foliju, lai mandeļu šķēlītes nesadegtu.

Kad kūka gatava, to atdzesē un pasniedz tikai tad, kad tā pavisam atdzisusi, jo siltai kūkai vēl var būt šķidrs vidus.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Ābolu pīrāgs

1h 35min • Vidēji grūti

Eksotiskā pavlova

1h 45min • Vidēji grūti

Ābolu karameļu kūka

2h • Vidēji grūti

Piparkūku pikas

40min • Viegli

Vieglā pankūku kūka

1h 20min • Viegli
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.