Picas standziņas

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 12min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • salami desa (sagriezta)
     
  • kārtainā bezrauga mīkla
     1 paciņa
  • Izkausēts sviests
     60 g
  • ķiploku pulveris
     3/4 TK
  • baziliks (svaigs, sakapāts)
     1 ĒK
  • mocarellas siers (sarīvēts)
     115 g

Mērcei

  • parmezāna siers (sarīvēts)
     40 g
  • tomātu pasta
     225 g
  • svaigu dilles
     1 sauja

Gatavošanai

  • koka iesmiņi
     
  • cepampapīrs
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kociņus mērcē siltā ūdenī pusstundu.

Uzilda krāsni līdz 200°C. Paplāti pārklāj ar cepampapīru.

Izkaisa miltus un izklāj kārtaino mīklu.

Izkausē sviestu, pievieno ķiploku pulveri un baziliku, samaisa un apsmērē mīklu.

Sagriež mīklu strēmelēs.

Uz iesmiņa uzdur vairākas desas šķēlītes. Tad izsprauž vienu galu iesma mīklas strēmelē un tin mīklu spirālē apkārt iesmiņam, ļaujot desai pavīdēt locījumu vietās. Nostiprina otru galu mīklas pie iesma otrā gala.Liek uz pannas un iekšā krāsnī. Cep 10-12 minūtes.

Izņem ārā, apber ar sarīvētu mocarellas sieru. Ieliek vēl uz 1 līdz 2 minūtēm krāsnī, lai izkūst siers.

Tikmēr gatavo mērci - tomātu pastu sajauc ar parmezāna sieru un dillēm. Pasniedz pie picas standziņām.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.