Pikantā vista ar nūdelēm

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Nūdeles
     400 g
  • Sezama sēklu eļļa
     2 ĒK
  • Saldais kartupelis (nomizots, mazos kubiņos)
     200 g
  • Edamame (sojas) pupiņas
     200 g
  • Apelsīnu sula
     300 ml
  • Sojas mērce
     80 ml
  • Kartupeļu milti
     1,5 ĒK
  • Medus
     3 ĒK

Vistai

  • Vistas gaļa, nelielos gabalos
     420 g
  • Ķiploks (smalki sakapāts)
     3 daiviņa
  • Laima miziņa (smalki sarīvēta)
     1 gab.
  • Laima sula
     1 gab.
  • Sezama eļļa
     4 ĒK
  • Sojas mērce
     4 ĒK
  • Sarkanais čili (sakapāts)
     1 gab.
  • Kanēlis
     1/4 TK
  • Smaržīgie pipari
     1 šķipsna
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liec visas marinādes sastāvdaļas un iemarinē vistas gaļu.

Katlā uzvāri ūdeni un novāri edamame pupiņas, kamēr mīkstas, un nolobi.

Pannā sakarsē eļļu, liec cepties vistas gabaliņus un saldos kartupeļus. Cep uz lielas liesmas apmēram 7 minūtes, līdz gaļa apbrūnē.

Kamēr cepas gaļa, bļodiņā sajauc kartupeļu miltus ar pusi sojas mērces.

Uzlej gaļai, pievieno medu, pārējo sojas mērci un apelsīnu sulu. Gatavo uz vidēji lielas liesmas, līdz saldie kartupeļi kļūst mīksti.

Tad palielini liesmu un vāri, līdz mērce sabiezē, samazinās apjomā un paliek ķepīga.

Tikmēr uzvāri nūdeles. 

Kad tās gatavas, nokās un pārlej nedaudz ar eļļu. 

Liec šķīvī, pa virsu liekot pupiņas un uzlejot mērci. Pasniedz, pārberot ar sezama sēklām.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.