Piknika sendvičs

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Tostermaize
     4 šķēles
  • Grillēta, marinēta paprika, šķēlēs
     4 gab.
  • Cukīni, šķēlēs
     1 gab.
  • Eļļa (cepšanai)
     10 ml
  • Avokado (nelieli, gatavi, sagriezti šķēlēs)
     2 gab.
  • Rukola
     2 saujas

Brokoļu krēmam

  • Bio brokolis (vesela galviņa, sadalīta ziediņos)
     1 gab.
  • Ķiploka daiviņa (izspiesta caur ķiplokspiedi)
     1 gab.
  • Čili pipars
     1 gab.
  • Extra virgin olīveļļa
     30 ml
  • Tahini pasta
     2 ĒK
  • Baziliks (sakapāts)
     1 sauja
  • Pētersīļi (sakapāti)
     1 sauja
  • Jūras sāls un svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri verdošu ūdeni un pieber sāli. Ieber brokoļus, pavāri 3 minūtes un nokās, uzreiz ieliekot ledusaukstā ūdenī. Nokās.

Sablendē ar eļļu, ķiploku, čili, sāli un pipariem, lai būtu bieza, bet parupja konsistence. Tad iemaisi tahini un zaļumus.

Kamēr brokolis dziest, pannā sagrillē cukīni, kura šķēles pirms tam iesmērē ar eļļu.

Uz maizēm, gan uz augšējās, gan apakšējās uzsmērē brokoļu krēmu. Uz apakšējās šķēles sakārto papriku, cukīni, avokado un salātus, uzliec virsējo daļu. Satin sviestpapīrā un ļauj ievilkties dažas stundas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!