Pildīti kabači ar malto gaļu un sieru

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Kabači (vidēja izmēra)
     4 gab.
  • Maltā gaļa (pēc izvēles)
     400
  • Olīveļļa
     2 ĒK
  • Liels sakapāts sīpols
     1 gab.
  • Sakapātas ķiploka daiviņas
     3 gab.
  • Rīvēts siers
     300
  • Provansas garšvielas
     1/2 TK
  • Sāls
     1/2 ĒK
  • Piecu piparu maisījums
     1 ĒK
  • Tomātu mērce
     300

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. 

Pārgriez kabačus uz pusēm, izņem sēklas un daļu mīkstuma, lai izveidotos dobums. 

Malto gaļu sacep olīveļļā ar sīpoliem un ķiplokiem. 

Pievieno garšvielas un pasautē pāris minūtes. 

Pieliec tomātu mērci un pasautē vēl 3 minūtes. 

Piepildi kabačus ar gaļas maisījumu un pārkaisi ar sieru. 

Cep apmēram 20 minūtes, līdz siers ir izkusis un zeltains, bet kabači kļuvuši jau nedaudz mīksti. 

Ja vēlies sātīgāku maltīti, gaļas maisījumam var pievienot vārītus rīsus, attiecīgi samazinot gaļas daudzumu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!