Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
-
Tomāti (lieli)8 gab.
-
Sarkanās lēcas80 g
-
Fetika Rimi siers60 g
-
Mazie kaperi1 ĒK
-
Sakapāti pētersīļi vai baziliks1 ĒK
-
Sarkanais sīpols1/2 gab.
-
Extra virgin olīveļļa1 ĒK
Pasniegšanai
-
Jauktās salātu lapas
-
Balzamiko etiķis
-
Extra virgin olīveļļa
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Novāri lēcas un atdzesē.
Tomātiem nogriez virsiņu un izdob to. Ja tomātu miza ir ļoti bieza, vari noņemt arī miziņu, tos noblanšējot.
Tomātu izdobšanai izmanto tējkaroti.
Izdobjot iegūto tomātu masu sasmalcini, pievieno zaļumus un lēcas.
Piejauc smalki sagrieztu sieru, smalki sagrieztu sīpolu, kaperus un eļļu.
Pildi izdobtajos tomātos un pasniedz ar salātu lapām, olīveļļu un balzamiko etiķi.