Pildīts saldais kartupelis ar pupiņām

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Saldais kartupelis
     4 lieli gab.
  • Maiga olīveļļa
     3 ĒK
  • Ķiploks, smalki sakapāts
     1 gab.
  • Sīpols, smalki sakapāts
     1 gab.
  • Paprikas pulveris
     1/3 TK
  • Rozmarīna vai timiāna lapiņas, sakapātas
     1 TK
  • Melnās pupiņas I Love Eco (ar visu šķidrumu)
     400 g
  • Ķiršu tomātiņi I Love Eco, pārgriezti uz pusēm
     240 g
  • Grieķu jogurts
     150 g
  • Čili, sakapāts
     1 gab.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. 

Ietin katru saldo kartupeli folijā un liec cepties uz stundu, kamēr mīksts. 
 

Kamēr cepas kartupelis, pannā lej eļļu, liec sīpolu, ķiploku un sāli. 

Sautē uz mazas liesmas 10 minūtes. 

Pievieno pupiņas ar visu šķidrumu, garšaugus, paprikas pulveri, nedaudz čili un sautē, uzliekot vāku, 10 minūtes, kamēr maisījums vēl ir sulīgs, bet vairs nav šķidrs. 

Mērcei jābūt drīzāk ķepīgai nekā šķidrai.

 

Kad kartupelis gatavs, pārgriez to vidū no augšas, iegriežot tikai līdz vidum. 

Pildi ar pupiņām, pārlej ar jogurtu, uzber vēl nedaudz čili, piparus un pasniedz vienu pašu vai ar salātiem. 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!