Pilngraudu pasta ar brokoļiem

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Rimi pilngraudu makaroni
     300 g
  • Brokolis
     1 gab.
  • Olīveļļa
     30 ml
  • Ķiploks
     1 gab.
  • Biezpiens (0,5%)
     200 g
  • Sāls
     pēc garšas
  • Ķiploku pulveris
     1/2 TK
  • Laima sula
     1/2 TK

Mērcei

  • Olīveļļa
     50 ml
  • Laima sula
     1,5 ĒK
  • Medus
     1 TK
  • Timiāna lapiņas
     1 TK
  • Sakapāts sarkanais čili
     1 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Sagriez brokoli mazākās rozetēs un aplej to ar eļļu.

Liec cepamtraukā, kur pievieno arī uz pusi pārgrieztu ķiploka galviņu.

 

Cep 20 minūtes.
 

Paralēli gatavo pārējās sastāvdaļas. 

Novāri makaronus, kā norādīts uz iepakojuma. 

Biezpienu sajauc ar ķiploku pulveri, sāli un laima sulu. 

Sajauc mērces sastāvdaļas un kārtīgi sakrati.
 

Pasniedz pastu, apvienojot makaronus ar mērci un brokoļiem, kā arī ceptajiem ķiplokiem. 

Pievieno pa piciņai ķiploku biezpienu.
 

Pastu vari pasniegt siltu vai istabas temperatūrā.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!