Sastāvdaļas
Pastai
-
Pilngraudu pasta400 g
-
Fetas siers200 g
-
Spināti120 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa4 ĒK
-
Lazdu rieksti40 g
-
Zaļie zirnīši50 g
-
Baltās pupiņas100 g
Mērcei
-
Burkāns1 gab.
-
Šalotes sīpols1 gab.
-
Ķiploks2 daiviņas
-
Puravs no baltā gala1/2 gab.
-
Spāņu garšvielas Selection by Rimi1 ĒK
-
Baziliks1 buntīte
-
Ķirštomāti500 g
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez burkānu, sīpolu, ķiploku un puravu mazos kubiņos. Liec cepamtraukā.
Virsū kārto ķirštomātiņus ar kātiņiem un pārlej ar 2 ēdamkarotēm eļļas.
Pieliec baziliku un Spāņu garšvielu. Cep 200 grādos 25 minūtes.
Novāri pastu, kā norādīts uz iepakojuma.
Kad mērce gatava, noņem tomātiem kātiņus un mērci nedaudz sastampā.
Pannā sakarsē 2 ēdamkarotes eļļas un pievieno spinātus. Kad tie saplok, iemaisi riekstus, pupiņas un zirnīšus.
Pieliec novārīto pastu un pievieno mērci. Visu sasildi un pasniedz ar sadrupinātu fetas sieru.