Pilngraudu pasta ar sēnēm, cukīni un rikotu

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu pasta
     240 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     30 ml
  • Eko šampinjoni, sagriezti uz pusēm
     200 g
  • Cukīni, nelielos kubiņos
     250 g
  • Rikota
     250 g
  • Ķiploks, izspiests caur ķiplokspiedi
     2 daiviņa
  • Svaigs timiāns
      pēc garšas
  • Rozmarīns
      pēc garšas
  • Pētersīlis
      pēc garšas
  • Grana Padano siers, smalki sarīvēts
     30 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā verdošā sālsūdenī liec vārīties pastu. 

 

Tikmēr pannā sakarsē eļļu, liec tajā sēnes un apcep uz lielas liesmas 5 minūtes.

Tad pievieno cukīni, garšaugus, ķiploku un pacep uz vidējas liesmas vēl 5 minūtes.

Beigās pievieno rikotu un kausiņu ūdens, kurā vārās pasta.

Samaisi un uz lielas liesmas pavāri.

Visbeidzot pievieno sāli un piparus. 

 

Nokās pastu, pievieno pannā sagatavotajai mērcei, pavāri 1 minūti un pasniedz, uzberot sieru. 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!