Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
Piparkūku mīklai ar medu
-
Sviests75 g
-
Baltais cukurs75 g
-
Tumšā cukura sīrups75 g
-
Medus25 g
-
Kviešu milti250 g
-
Soda0.25 TK
-
Piparkūku garšvielas0.5 TK
Laima krēmam
-
Laima sula150 ml
-
Baltais cukurs240 g
-
Olu dzeltenumi4 gab.
-
Sviests, sagriezts gabaliņos300 g
Meringas pumpiņām
-
Olu baltumi60 g
-
Baltais cukurs100 g
-
Pūdercukurs75 g
Cukura sīrupam
-
Baltais cukurs30 g
-
Ūdens30 ml
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Izcils Ziemassvētku deserts!
Mīklai sviestu sajauc ar cukuru. Pievieno cukura sīrupu, medu, pakāpeniski iemīci miltus ar sodu, kā arī garšvielas. Samīci un liec aukstumā vismaz uz 30 minūtēm.
Ietauko tartes formiņas 10 cm diametrā, vienmērīgi ieklāj tajās mīklu un ar dakšiņu sadursti. Cep krāsnī 180 grādos aptuveni 15 minūtes.
Laima krēmam ūdens peldē karsē laima sulu ar cukuru un olu dzeltenumiem, līdz krēms sasniedz 95 grādu temperatūru. Iemaisi sviestu un liec vēsumā, lai atdziest.
Meringai aukstu olu baltumu puto, pievienojot cukuru un pūdercukuru. Uzvāri cukura sīrupu līdz 110 grādiem un strūkliņā lej to olbaltuma masā, intensīvi putojot.
Pamatnēs pildi laima krēmu un pa virsu ar konditorejas maisiņu uzspied meringas pumpiņas. Liec krāsnī 250 grādos uz aptuveni 3 minūtēm.