Piparkūku un laima tartes

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

piparkūku mīklai ar medu

  • sviesta
     75 g
  • baltā cukura
     75 g
  • tumšā cukura sīrupa
     75 g
  • medus
     25 g
  • kviešu miltu
     250 g
  • sodas
     0.25 TK
  • piparkūku garšvielu
     0.5 TK

laima krēmam

  • laima sulas
     150 ml
  • baltā cukura
     240 g
  • olu dzeltenumi
     4 gab.
  • sviesta, sagriezts gabaliņos
     300 g

meringas pumpiņām

  • olu baltumu
     60 g
  • baltā cukura
     100 g
  • pūdercukura
     75 g

cukura sīrupam

  • baltā cukura
     30 g
  • ūdens
     30 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izcils Ziemassvētku deserts!

Mīklai sviestu sajauc ar cukuru. Pievieno cukura sīrupu, medu, pakāpeniski iemīci miltus ar sodu, kā arī garšvielas. Samīci un liec aukstumā vismaz uz 30 minūtēm.

Ietauko tartes formiņas 10 cm diametrā, vienmērīgi ieklāj tajās mīklu un ar dakšiņu sadursti. Cep krāsnī 180 grādos aptuveni 15 minūtes.

Laima krēmam ūdens peldē karsē laima sulu ar cukuru un olu dzeltenumiem, līdz krēms sasniedz 95 grādu temperatūru. Iemaisi sviestu un liec vēsumā, lai atdziest.

Meringai aukstu olu baltumu puto, pievienojot cukuru un pūdercukuru. Uzvāri cukura sīrupu līdz 110 grādiem un strūkliņā lej to olbaltuma masā, intensīvi putojot.

Pamatnēs pildi laima krēmu un pa virsu ar konditorejas maisiņu uzspied meringas pumpiņas. Liec krāsnī 250 grādos uz aptuveni 3 minūtēm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Panna Cotta

1h 30min • Viegli

Šokolādes braunijs

40min • Viegli

Siera kūka

2h 20min • Viegli

Gardēžu svētku kūka

1h 30min • Vidēji grūti

Vēja kūkas

50min • Vidēji grūti

Mango krēma deserts

40min • Vidēji grūti
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.