Piparkūku un laima tartes

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

Piparkūku mīklai ar medu

  • Sviests
     75 g
  • Baltais cukurs
     75 g
  • Tumšā cukura sīrups
     75 g
  • Medus
     25 g
  • Kviešu milti
     250 g
  • Soda
     0.25 TK
  • Piparkūku garšvielas
     0.5 TK

Laima krēmam

  • Laima sula
     150 ml
  • Baltais cukurs
     240 g
  • Olu dzeltenumi
     4 gab.
  • Sviests, sagriezts gabaliņos
     300 g

Meringas pumpiņām

  • Olu baltumi
     60 g
  • Baltais cukurs
     100 g
  • Pūdercukurs
     75 g

Cukura sīrupam

  • Baltais cukurs
     30 g
  • Ūdens
     30 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izcils Ziemassvētku deserts!

Mīklai sviestu sajauc ar cukuru. Pievieno cukura sīrupu, medu, pakāpeniski iemīci miltus ar sodu, kā arī garšvielas. Samīci un liec aukstumā vismaz uz 30 minūtēm.

Ietauko tartes formiņas 10 cm diametrā, vienmērīgi ieklāj tajās mīklu un ar dakšiņu sadursti. Cep krāsnī 180 grādos aptuveni 15 minūtes.

Laima krēmam ūdens peldē karsē laima sulu ar cukuru un olu dzeltenumiem, līdz krēms sasniedz 95 grādu temperatūru. Iemaisi sviestu un liec vēsumā, lai atdziest.

Meringai aukstu olu baltumu puto, pievienojot cukuru un pūdercukuru. Uzvāri cukura sīrupu līdz 110 grādiem un strūkliņā lej to olbaltuma masā, intensīvi putojot.

Pamatnēs pildi laima krēmu un pa virsu ar konditorejas maisiņu uzspied meringas pumpiņas. Liec krāsnī 250 grādos uz aptuveni 3 minūtēm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!