Plūmju pīrāgs

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 50min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Sviests (istabas temperatūrā)
     130 g
  • Cukurs
     100 g
  • Olas
     2 gab.
  • Vaniļas ekstrakts
     1/2 TK
  • Mandeļu milti
     120 g
  • Milti
     65 g
  • Sāls
     šķipsniņa
  • Kanēlis
     1/2 TK
  • Grieķu jogurts
     65 g
  • Plūmes
     5 - 6 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liek sviestu un cukuru, ar rokas mikseri saputo, līdz masa iegūst viendabīgu, gaisīgu konsistenci un gaišu nokrāsu.

Pievieno pa vienai olas un turpina putot, līdz olas iemaisījušās masā.

Pievieno vaniļas ekstraktu.

Atsevišķā bļodā samaisa mandeļu miltus, miltus, sāli un kanēli.

Masu ieber pirmajā bļodā un visu kārtīgi samaisa.

Masai pievieno jogurtu un visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei. 

 

Mīklu lej ar sviestu ieeļļotā pannā.

 

Pa virsu liek plūmju gabaliņus.

 

Kūku liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos uz 15 min., tad samazina temperatūru līdz 170 grādiem un turpina cept 35 - 40 min.

Izņemot no krāsns, kūkai ļauj atdzist.

Pasniedz ar grieķu jogurtu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.