Pokijs ar tunci

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vārīti suši rīsi
     600 g
  • Suši rīsu etiķis
     1 ĒK
  • Svaigs tuncis
     220 g
  • Olīveļļa
     1 TK
  • Sāls un pipari
     pēc garšas
  • Cukurzirnīši
     6 gab.
  • Zilā kāposta lapas
     2 gab.
  • Mini paprikas
     2 gab.
  • Redīsi
     3 gab.
  • Sēklu maisījums
     2 TK
  • Citrons
     8 šķēles

Pasniegšanai

  • Ponzu mērce
     80 ml
  • Grauzdētas sezama sēklas
     2 TK
  • Citrona šķēlītes
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novārītos rīsus sajauc ar rīsu etiķi un liec bļodiņās. 

Virsū kārto strēmelītēs sagrieztus dārzeņus. 

Tunci ierīvē ar eļļu un uz sakarsētas pannas apsvilini 30–50 sekundes no katras puses. 

Sagriez plānās strēmelēs un kārto traukos. 

Pokijiem pievieno sēklu maisījumu. 

Pirms pasniegšanas sajauc ponzu mērci ar sezamu un pārlej pokijiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!