Polenta ar turku zirņiem un mocarellu

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Polenta
     80 g
  • Ūdens
     500 ml
  • Cietais siers, smalki sarīvēts
     10 g

Mērcei

  • Extra Virgin olīveļļa
     20 ml
  • Seleriju kāti, smalki sakapāti
     2 gab.
  • Ķiploks, smalki sakapāts
     2 daiviņas
  • Timiāna lapiņas
     1 TK
  • Fenheļa sēklas, anīsa sēklas vai kādas citas garšvielas
      pēc garšas
  • Tomātu pasta
     2 ĒK
  • Tomātu mērce I Love Eco
     480 g
  • Nokāsti turku zirņi I Love Eco
     480 g

Pasniegšanai

  • Buratta vai bifeļpiena mocarella
     1 gab.
  • Dīgsti vai rukola
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā sakarsē eļļu, nogriez mazu liesmu, pievieno seleriju, ķiplokus, timiānu, garšvielas un sāli.

Sautē 15 minūtes.

Tad pievieno tomātu pastu un pacep 2 minūtes.

Pievieno tomātu mērci, zirņus un sautē 20 minūtes, kamēr sabiezē. 

 

Katlā vārošā ūdenī maisot ber polentu un maisot vāri 5 minūtes.

Iemaisi sieru un sāli. 

 

Liec uz katra šķīvja polentu, virsū nedaudz mērces (puse mērces paliek vakaram), 1/4 siera un rukolas lapiņas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!