Porchetta (cūkas pavēderes cepetis)

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • piena
     250 ml
  • ķiploka galviņas ar visu mizu
     4 gab.
  • lauru lapas
     4 gab.
  • liesa cūkas pavēdere
     1 gab.
  • vidēja rupjuma jūras sāls
      pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas
  • olīveļļa cepšanai (ne pirmā spieduma)
     
  • virtuves diegs
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bez šī itāļu virtuvē neizikt!

Katliņā ielej pienu, pievieno ķiploka galviņas un lauru lapas un karsē uz vidējas liesmas 20 minūtes.

Pēc tam uzmanīgi izņem ķiploka galviņas un izspied no miziņām ķiploka daiviņas. Piens un lauru lapas vairs nebūs nepieciešami.

Ķiplokus sablenderē vai saspaidi putriņā.

Uz darba virsmas izklāj cūkas pavēderi ar ādas daļu uz leju. Ar asu filejas nazi iegriez gaļas liesumā smalkus rombiņus.

Tad uzber gaļai sāli un piparus pēc garšas, apsmērē ar olīveļļu un ierīvē ar ķiploku biezeni.

Aptin gaļu spirālveidā ar virtuves diegu.

Ietin pārtikas plēvē vai liec noslēgtā traukā un ievieto ledusskapī uz diennakti.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Izņem gaļu no ledusskapja un liec krāsnī cepties uz apmēram 1 h un 30 minūtēm*, līdz veidojas skaista zeltaina garoziņa.

Kad cepetis gatavs, izņem no krāsns un pasniedz, sagriežot šķēlēs.

* Cepšanas laiks atkarīgs no tā, cik trekna būs gaļa – jo gaļa liesāka, jo tā ātrāk būs gatava.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.