Rabarberu un aveņu sorberts

  • Sagataves 45min ,  Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Rabarberi
     500 g
  • Avenes
     250 g
  • Vaniļas pāksts
     1 gab.
  • Cietes cukurs jeb glikozes sīrups
     100 g
  • Baltais cukurs
     80 g
  • Olu baltumi
     2 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rabarberus uzvāri kopā ar avenēm, cukuru un cietes sīrupu.

Sablendē un izspied caur sietu. Atdzesē.

 

Sakul olu baltumus biezās putās un iecilā tās rabarberu biezenī.

Lej traukā un liec saldētavā. Ik pēc 30 minūtēm saputo, lai sorbets izdotos gaisīgs un nenoslāņotos.

Tā jāputo būs vismaz 3-4 reizes, līdz tas pilnībā sastingst.

 

Ieteikums: Ja vēlies pastiprināt rabarberu garšu, iesaku pievienot kādus 30 ml rabarberu liķiera.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.