Rīsu miltu takos ar falafeļiem un dārzeņu salsu

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 50min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Rīsu miltu falafelim

  • Rīsu milti
     50 g
  • Turku zirņi (konservēti)
     150 g
  • Pētersiļi
     1 buntīte
  • Laimu mizas
     2 gab.
  • Koriandra sēklas
     3 g
  • Olīveļļa
     50 g
  • Ķiploks
     1 daiviņa

Tabulē salsai

  • Tomāts
     1 gab.
  • Gurķis
     1 gab.
  • Pētersīļi
     1 buntīte
  • Dilles
     1 buntīte
  • Piparmētras
     1 buntīte
  • Maurloki
     3 zariņi
  • Laima sula
     1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Olīveļļa
     50 g

Rīsu tako

  • Rīsu milti
     150 g
  • Ūdens
     80 g
  • Sāls
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rīsu miltu falafels

 Visas sastāvdaļas liek blenderī* un sablenderē biezā masā, bet ne līdz biezeņa konsistencei

Tad saviļā vienā mīklas masā un liek ledusskapī uz 15 minūtēm

Masu sadala mazās bumbiņās un fritē eļļā (1-2 minūtes) vai cep uz pannas.

* Rīsu milti – blenderī liek 150 g rīsus un blenderē līdz miltu konsistencei.

Tabulē salsa

Tomātu blanšē un noņem miziņu.

Tomātu un gurķi sagriež līdzīgos kubiņos, zaļumus smalki sakapā

Visu jauc kopā un pievieno daudz olīveļļas un zaļumus, pievieno laima sulu

Visu uzmaisa – servē aukstu.

Rīsu tako

Visu sajauc kopā*, tad mīca un izspaida, aptuveni 10 – 15 minūtes, līdz viendabīgai konsistencei, kas nelīp pie rokām.

Pievieno vēl miltus vai ūdeni pēc vajadzības.

Liek ledusskapī nostāvēties 10 – 15 minūtes.

Tad ņem ārā un sadala mazākās daļās, izrullē ar mīklas rullī, liekot rīsu miltus uz mīklas ruļļa, uz tako un darba virsmas.

Liek cepties uz pannas bez eļļas uz vidēji lielas uguns.

Cep aptuveni 5 minūtes no abām pusēm līdz gatavībai.

Kad gatava tako pamatne liek iekšā rīsu miltu falafeļus un tabulē salsas mērci.

* Rīsu milti – blenderī liek 150 g rīsus un blenderē līdz miltu konsistencei.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!