Rīsu plovs ar godži ogām

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Rīsu plovam ar godži ogām

  • Tvaicēti vai basmati rīsi
     500 g
  • Cūkgaļa (šķiņķa vai kakla karbonāde)
     300 g
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Ķiploks (mizots)
     5 daiviņas
  • Ķiploks (nemizots)
     5 daiviņas
  • Burkāns
     2 gab.
  • Kūpināta paprika
     5 g
  • Kumīna sēklas
     5 g
  • Koriandra sēklas
     5 g
  • Tomātu pasta
     50 g
  • Sāls un pipari
      pēc garšas
  • Eļļa fritēšanai un cepšanai
     
  • Bārbeles ogas
     50 g
  • Rozīnes
     50 g
  • Turku zirņi (konservēti)
     200 g
  • Pētersīlis
     1 buntīte

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu sagriez palielos kubos, tad liec karstā eļļā fritēties.

Sīpolus un burkānus nomizo, sagriez lielākos gabalos.

Rīsus noskalo, atstāj ūdenī uzbriest uz 5 minūtēm.

Tīrā katlā nelielā daudzumā eļļas nofritē garšvielas, tad pievieno sīpolus, ķiplokus un burkānus.

Pievieno tomātu pastu, apcep un apmaisi.

Tad liec klāt rīsus un 1L ūdens, apmaisa.

Pievieno klāt vēl rozīnes, turku zirņus un bārbeļu ogas.

Visu sautē zem vāka, līdz gatavs ( aptuveni 30 minūtes ).

Pasniedz karstu ar aukstu skābo krējumu un kapātu pētersīli.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!