Romesko mērce ar sparģeļiem

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Mērcei

  • Grilēta paprika
     100 g
  • Mandeļes
     50 g
  • Saulē kaltēti tomāti
     50 g
  • Ķiploks
     2 daiviņas
  • Baltvīna etiķis
     
  • Kajenas pipari
      šķipsna
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Sparģeļi
     300 g
  • Avokado
     1 gab.
  • Redīsi
     4 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sparģeļiem nogriez sausos galus un noblanšē.

Avokado nomizo un sagriez šķēlītēs, arī redīsus sagriez daivās.

Uz pannas nograuzdē mandeles, uzgriez ķiploku un apcep eļļā kopā ar papriku. Pievieno nedaudz sāli, kajenas piparus un baltvīna etiķi.

Pieliec klāt mandeles un apcep uz pannas 5 minūtes.

Visu liec blenderī un izmanto “pulse” funkciju līdz ir sablenderēts biezā mērcē ar gabaliņiem.

Pasniedz ar iepriekš sagatavotajiem dārzeņiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!