Sastāvdaļas
Mērcei
-
Grilēta paprika100 g
-
Mandeļes50 g
-
Saulē kaltēti tomāti50 g
-
Ķiploks2 daiviņas
-
Baltvīna etiķis
-
Kajenas piparišķipsna
-
Sāls un piparipēc garšas
Pasniegšanai
-
Sparģeļi300 g
-
Avokado1 gab.
-
Redīsi4 gab.
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sparģeļiem nogriez sausos galus un noblanšē.
Avokado nomizo un sagriez šķēlītēs, arī redīsus sagriez daivās.
Uz pannas nograuzdē mandeles, uzgriez ķiploku un apcep eļļā kopā ar papriku. Pievieno nedaudz sāli, kajenas piparus un baltvīna etiķi.
Pieliec klāt mandeles un apcep uz pannas 5 minūtes.
Visu liec blenderī un izmanto “pulse” funkciju līdz ir sablenderēts biezā mērcē ar gabaliņiem.
Pasniedz ar iepriekš sagatavotajiem dārzeņiem.