Rudens jēra kāja

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • jēra kāja (standarta iepakojums)
     1 gab.
  • pastinaks, nomizots, pārgriezts uz pusēm
     1 gab.
  • šalotes sīpoli, nomizoti, pārgriezti uz pusēm
     3 gab.
  • ķiploks
     1 gab.
  • olīveļļa cepšanai
     
  • tomātu pastas
     1 TK
  • rozmarīna zariņi
     4 gab.
  • žāvētas melnās plūmes
     8 gab.
  • Cabernet Sauvignon 2006 sarkanvīna (Francija)
     200 ml
  • jūras sāls
      pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas
  • medus
     1 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sātīga jēra kāja ar rudens veltēm.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

Sakarsētā lielā pannā apcep jēra kāju zeltaini brūnu. Tajā pašā pannā apcep pastinaku, šalotes sīpolus un ķiploku. Kad viss apcepts zeltaini brūns, bet negatavs, liec krāsnī cepties 15–20 minūtes.

Tajā pašā pannā sakarsē eļļu, pievieno tomātu pastu, rozmarīnu, žāvētas plūmes un visu apcep. Pielej sarkanvīnu, pievieno sāli, piparus, medu un vāri līdz mērces konsistencei. Pasniedz jēra kāju kopā ar mērci.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!