Rupjmaizes kārtojums

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 2h 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Rupjmaizes kārtojumam

  • Rupjmaizes rīvmaize
     200 g
  • Upeņu sīrups
     50 ml
  • Upeņu sula
     100 ml
  • Laima sula
     1 gab.
  • Skābs krējums
     250 g
  • Zemeņu zapte
     100 g
  • Balzāms
     200 ml
  • Brūnis cukurs
     200 g
  • Pūdercukurs
     50 g
  • Svaigas ogas
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Skābo krējumu liec notecināties uz 2 stundām caur sietiņu ledusskapī.

Balzāmu lej katliņā ar brūno cukuru un uz nelielas uguns novāri līdz sīrupa konsistencei.

Rīvmaizē iemaisi upeņu sulu un sīrupu, ja prasās slapjāku, vari pievienot vairāk sulas.

Skābajam krējumam pievieno pūdercukuru un laima sulu – vienmērīgi izmaisi (var pievienot arī svaigas ogas).

Tad rupjmaizi, skābo krējumu, balzāma sīrupu un zemeņu zapti kārto glāzē kārtojumā.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!