Salāti ar greipfrūtu un lasi

  • Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Greipfrūts
     1 gab.
  • Avokado
     1 gab.
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Kūpināts vai vārīts lasis
     100 g
  • Rukola
     50 g
  • Ozollpau salāti
     100 g

Mērce

  • Olīveļļa
     3 ĒK
  • Citronu sula
     1 ĒK
  • Sinepes
     1/2 ĒK
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Atbrīvojiet greipfrūtu no mizas (kopā ar tās balto daļu), sagrieziet augli šķēlēs.

Avokado pārgrieziet uz pusēm, izņemiet kauliņu, nomazgājiet, sagrieziet šķēlēs vai kubiņos.

Sīpolu sagrieziet plānos gredzenos, bet lasi – strēmelēs.

Salātu lapas nomazgājiet, nosusiniet, ja nepieciešams, sasmalciniet un izkārtojiet uz šķīvja kopā ar pārējām sastāvdaļām.

Pagatavojiet mērci: ar dakšiņu sakuliet eļļu, citronu sulu un sinepes, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Pārlejiet salātus ar mērci un pasniedziet.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!