Salāti ar vistu un zemenēm

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mērcei:

  • medus
     85 g
  • ābolu etiķis
     2 ĒK
  • “Dijon” sinepes
     1 TK
  • olīveļļa
     3 ĒK
  • sāls un pipari
      pēc garšas

Vistai:

  • vistas fileja
     450 g
  • olīveļļa
     3 ĒK
  • svaigs baziliks, sagriezts
     2 saujas
  • ķiploks, smalki sagriezts
     2 daiviņas
  • sāls un pipari
      pēc garšas

Salātiem:

  • spinātu lapas
     65 g
  • salātlapas
     65 g
  • zemenes
     160 g
  • fetas siers
     50 g
  • valrieksti
     30 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

 

Gatavo vistu. Bļodā savieno olīveļļu, sakapātu baziliku un sakapātas ķiplokas daiviņas. Tad apsmērē vistas filejas. Apber ar sāli un pipariem un cep uz pannas vai grilpannas.

Sagatavo mērci, visas sastāvdaļas ieberot bļodiņā un kārtīgi samaisot.

Tad noskalo salātlapas un spinātus, sagriež zemenes un samet bļodā. Aplej ar mērci un kārtīgi apmaisa.

Apceptās vistas filejas sagriež gabalos un izkārto salātu augšpusē. Tāpat uzmet fetas sieru un valriekstus.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!