Salāti ar vītinātu gaļu

  • Sagataves 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Paciņa ar salātu maisījumu
     1 gab.
  • Svaigs gurķis, sagriezts kubiņos
     1 gab.
  • Ķiršu tomāti, pārgriezti uz pusēm
     12 gab.
  • Vītināta gaļa, plānās šķēlēs
     200 g
  • Marinētas sēnes
     250 g
  • Rīvēts cietais siers
     100 g
  • Grauzdēti lazdu rieksti
     150 g
  • Zaļās vai melnās olīvas bez kauliņiem
     200 g
  • Granātābolu sēkliņas
     100 g
  • Lazdu riekstu eļļa (var arī izmantot olīvu vai citu eļļu)
     5 ĒK
  • Sojas mērce
     3 ĒK
  • Aveņu etiķis vai balzametiķis
     3 ĒK
  • Aveņu ievārījums
     1 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Salātu maisījumu sadali pa četriem šķīvjiem vai lielā lēzenā šķīvī.

Vītināto gaļu saplēs ar pirkstiem un izbārsti pa salātiem.

Uzkaisi sēnes, tomātus, olīvas, sieru un gurķus. 

Lazdu riekstus maisiņā nedaudz pasit ar āmuru vai pudeli.

Uzkaisi pāri salātiem.

Mērci pagatavo no eļļas, sojas mērces un etiķa.

Uzlej uz salātiem.

Apkaisi ar granātābolu sēkliņām.

Servē kā atsevišķu ēdienu vai pirms gaļas vai zivju ēdiena.

Var jau arī pasniegt kopā ar otro ēdienu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!