Saldais ķirbja kēkss

  • Gatavošana 1h 35min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Krēmsiers
     230 g
  • Cukurs
     65 g
  • Ola
     1 gab.
  • Milti
     450 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Soda
     1 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Kanēlis
     1.5 tējk.
  • Ingvers
     0.5 tējk.
  • Vaniļas cukurs
     0.5 tējk.
  • Valrieksti
     120 g
  • Olas
     4 gab.
  • Sviests
     230 g
  • Cukurs
     400 g
  • Ķirbis
     425 g
  • Ūdens
     120 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 180°C.
 

Bļodā liek krēmsieru un puto ar elektrisko mikseri, līdz masa kļūst krēmīga. 

Pievieno cukuru, olu un turpina putot, līdz izveidojas viendabīga masa.
 

Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, cepamo sodu, sāli, kanēli, ingvera pulveri un vaniļas cukuru. 
 

Iemaisa riekstus.

Citā bļodā saputo olas. 

Pievieno cukuru, kausētu sviestu un samaisa ar putojamo slotiņu. 

Pievieno ķirbja biezeni un ūdeni.
 

Tad ķirbja maisījumu pievieno sausajām sastāvdaļām un kārtīgi samaisa vienmērīgā masā. 
 

Kēksa formā ielej pusi no ķirbja masas, tad lej krēmsieru, tad atlikušo ķirbja masu.
 

Liek cepties 55-65 minūtes vai līdz zobu bakstāmajam kociņam vairs nekas nepielīp.
 

Ļauj pilnībā atdzist, pirms izņem no cepamformas.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes