Sarkanā velveta kūka

  • Sagataves 50min ,  Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

Biskvīts

  • Milti
     340 g
  • Kartupeļu ciete
     35 g
  • Kakao
     2 ĒK
  • Cukurs
     300 g
  • Sāls
      šķipsniņa
  • Soda
     1 TK
  • Baltvīna etiķis
     1 ĒK
  • Augu eļļa
     240 ml
  • Olas
     3 gab.
  • Sviests
     115 g
  • Paniņas
     280 ml
  • Vaniļas cukurs
     1 TK
  • Sarkanā pārtikas krāsviela
     4 ĒK

Krēms

  • Krēmsiers
     450 g
  • Mīksts sviests
     225 g
  • Pūdercukurs
     300 g
  • Vaniļas cukurs
     2 TK

Dekorēšanai

  • Godži ogas
      sauja
  • Dzērvenes
      sauja

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Paniņām pievieno sodu, kas sajaukta ar etiķi.

Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru.

Saputo.

Pa vienai ieputo olas, augu eļļu un sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga.

Pievieno krāsvielu.

Atsevišķā bļodā iesijā visas sausās sastāvdaļas – miltus, kartupeļu cieti un kakao.

Pieber šķipsniņu sāls.

Sviesta un olu masai pakāpeniski pievieno miltus un paniņas.

Visu samaisa.

Mīklu sadala divās vienādās daļās, lej kūku formā un cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 35–40 min. vai kamēr gatavs.

Gatavību pārbauda ar kociņu.

Atdzesē.

Gatavo krēmu.

Sviestu istabas temperatūrā sakuļ ar pūdercukuru un vaniļas cukuru.

Pievieno krēmsieru un atkal sakuļ līdz viendabīgai masai.

Biskvīta kārtas liek vienu virs otras, pa vidu ziežot krēmu.

 Ar krēmu apsmērē arī tortes virsu un malas.

Dekorē ar dzērvenēm un godži ogām.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Kārtainā krēma kūka

1h 10min • Vidēji grūti

Vegāniskais Creme brulee

20min • Vidēji grūti

Fudge

2h 20min • Viegli

Mandeļu cepumi

45min • Viegli

Ķirbju sēklu rulete ar ogām

35min • Vidēji grūti