Sastāvdaļas
Salātiem
-
Cūku pupas vai sojas pupiņas (lobītas)100 g
-
Cukurzirņi100 g
-
Franču pupiņas (blanšētas)100 g
-
Svaiga piparmētra
-
Pētersīlis
Mērcei
-
Sarkanai sīpols2 gab.
-
Pirmā spieduma olīveļļa150 ml
-
Timiāns2 zariņi
-
Ķiploks1 daiviņa
-
Baltvīna etiķis30 ml
-
Sinepes1 ĒK
-
Cukurs1 ĒK
-
Sāls1 TK
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez sarkano sīpolu lielākos gabaliņos, ķiploku nomizo un sagriez plānās šķēlītēs.
To, ko sagriezi, liec pannā ar 50ml olīveļļas uz mazas uguns nosautēties, pievieno arī timiānu.
Atsevišķi bļodā sajauc cukuru, sāli, sinepes un etiķi, tad pievieno olīveļļu. Pēc tam bļodā liec pupas un zirņus.
Kad sīpoli un ķiploki gatavi, tos atdzesē un pievieno klāt pie pārējām sastāvdaļām – visu izmaisi.
Salātiem visu uzgriež vidēji lielos gabalos, piparmētrai un pētersīlim saplūc lapas. Visu sajauc kopā un salātus pasniedz aukstus.