Sarkano sīpolu vinegrets ar pupiņām

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Salātiem

  • Cūku pupas vai sojas pupiņas (lobītas)
     100 g
  • Cukurzirņi
     100 g
  • Franču pupiņas (blanšētas)
     100 g
  • Svaiga piparmētra
     
  • Pētersīlis
     

Mērcei

  • Sarkanai sīpols
     2 gab.
  • Pirmā spieduma olīveļļa
     150 ml
  • Timiāns
     2 zariņi
  • Ķiploks
     1 daiviņa
  • Baltvīna etiķis
     30 ml
  • Sinepes
     1 ĒK
  • Cukurs
     1 ĒK
  • Sāls
     1 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez sarkano sīpolu lielākos gabaliņos, ķiploku nomizo un sagriez plānās šķēlītēs.  

To, ko sagriezi, liec pannā ar 50ml olīveļļas uz mazas uguns nosautēties, pievieno arī timiānu.

Atsevišķi bļodā sajauc cukuru, sāli, sinepes un etiķi, tad pievieno olīveļļu. Pēc tam bļodā liec pupas un zirņus.

Kad sīpoli un ķiploki gatavi, tos atdzesē un pievieno klāt pie pārējām sastāvdaļām – visu izmaisi.

Salātiem visu uzgriež vidēji lielos gabalos, piparmētrai un pētersīlim saplūc lapas. Visu sajauc kopā un salātus pasniedz aukstus.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!