Sautēta teļa gaļa ar dārzeņiem un garšaugiem

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 1h 10min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Teļa gaļa
     250 g
  • Kartupeļi
     100 g
  • Seleriju kāti
     100 g
  • Sīpoli
     100 g
  • Burkāni
     100 g
  • Saldēti zaļie zirnīši
     100 g
  • Ķirštomāti
     100 g
  • Sarkanā paprika
     1 gab.
  • Mandarīni
     3 gab.
  • Tomāti savā sulā
     3 ĒK

Garšaugi

  • Ķiploks
     1 daiviņa
  • Čili
     1/2 gab.
  • Kanēļa koka miziņa
     1 gab.
  • Sāls
      šķipsna
  • Citronpiparu maisījums
      šķipsna
  • Loki
      sauja
  • Timiāns
      sauja
  • Rozmarīns
      sauja
  • Pētersīļi
      sauja
  • Olīveļļa
     1 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu attīri no cīpslām un liekiem taukumiem. Sagriez vienādos kubiciņos.

Uzkarsētā pannā pievieno olīveļļu un liec cept teļa gaļas kubiņus ar visu kaulu.

Cep, kamēr gaļa kļūst brūna.

Pievieno kanēļa standziņu. Noskalo un pārgriez mandarīnus uz pusēm.

Gaļai pievieno mandarīnus ar visu sulu. Sautē uz lēnas uguns 10 – 20 minūtes.

Izņem mandarīnus. Pievieno tomātus savā sulā, sagrieztus seleriju kātus, burkānus, sīpolus un ķiplokus.

Uzliec pannai vāku un turpini sautēt.

Pievieno sagrieztus kartupeļus un sarkano papriku un sautē līdz kartupeļi kļūst  mīksti.

Pievieno ķirštomātiņus un zaļos zirnīšus, pēc nepieciešamības, sāli, piparus.

Pievieno smalki sagrieztus garšaugus un pasniedz siltu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!