Savojas kāpostu un jēra gaļas tīteņi

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 1h 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Savojas kāposts
     1 gab.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Sarkanais sīpols, ļoti smalki sakapāts
     140 g
  • Ķiploks, ļoti smalks sakapāts
     20 g
  • Fenheļa sēkliņas
     1 TK
  • Rozīnes
     70 g
  • Ciedru rieksti
     25 g
  • Kanēlis
     1/4 TK
  • Malta jēra gaļa
     800 g
  • Fetas siers
     200 g
  • Sakapāts pētersīlis
     1 sauja
  • Sakapāts baziliks
     1 sauja

Mērcei

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     10 ml
  • Sarkanais sīpols, smalki sakapāts
     90 g
  • Ķiploks, smalki sakapāts
     3 daiviņa
  • Ķiršu tomāti, sablendēti, bet vēl ar gabaliņiem
     750 g
  • Sakapāti kaperi
     1 ĒK
  • Demerara cukurniedru cukurs
     1 ĒK
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti pipari
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā lej vīnogu kauliņu eļļu, liec klāt sīpolus, ķiplokus, sāli un sautē uz mazas liesmas kādas 15 minūtes, lai kļūst jau mīksti, bet vēl ne brūni.

 

Tikmēr uzvāri katlā ūdeni un pieber ēdamkaroti sāls.

Izgriez kāpostam kacenu, lēnām noņem lapas, tik tālu, kamēr tās ir par mazu, lai pildītu.

Iemērc lapas ūdenī (es lieku 4-5, atkarīgs no katla izmēra) un pavāri 2-3 minūtes.

Izņem ārā, liec sietā, un tā sagatavo visas.

 

Noņem pannu ar sīpoliem, pieliec riekstus, rozīnes, fenheli, 1 tējkaroti piparu un samaisi. Atdzesē.

Tikmēr mērcei citā pannā sakarsē eļļu, liec iekšā sīpolus, ķiplokus un sāli.

Sautē 10 minūtes, tad pievieno tomātus, cukuru, kaperus un sautē palielas liesmas 10 minūtes.

Ielej pusi keramiskajā traukā, kurā cepsi.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. 

Kamēr karsējas krāsns, gatavo tīteņus. 

Pildījumam, kas atdzisis, pievieno gaļu, zaļumus, pusi fetas siera un sāli, cik vēlies. Samīci. 

Ņem kāposta lapu, liec pildījumu tuvāk sev, kacena daļā, rullē ciet līdz pusei, tad ieloki malas un aizrullē pavisam. 

Liec traukā uz mērces, un tā sagatavo visus. 

Uzlej pa virsu pārējo mērci, uzber pārējo fetu, uzliec vāku vai foliju un cep 25 minūtes. 

Noņem foliju un cep vēl 30 minūtes, kamēr viss kļūst skaisti zeltains. 

Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.