Savvaļas rīsu salāti

  • Sagataves 45min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Savvaļas rīsu maisījums
     200 g
  • Mazi burkāni
     300 g
  • Sarkanās vīnogas
     250 g
  • Olīveļļa
     1 ĒK
  • Zaļās pupiņas
     200 g
  • Pekanrieksti
     100 g
  • Rukola
     2 sauja
  • Fetas siers
     200 g
  • Sāls
      šķipsna

Mērce

  • Kļavu sīrups
     2 ĒK
  • Balzamiko
     3 ĒK
  • Citrona sula
     2 ĒK
  • Olīveļļa
     2 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai un nedaudz atdzesē.

Uzkarsē krāsni līdz 200 °C

Vienā cepešpannas pusē izkārto burkānus, otrā – vīnogas.

Burkānus apslaka ar olīveļļu un cep 10 min. Pēc tam izņem no krāsns un mazliet atdzesē.

Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, pupiņas un vāra 2 min. vai līdz tās ir mīkstas.

Nokāš un liek atdzesēties.

Pagatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas.

Lielā bļodā liek rīsus, burkānus, pupiņas, 90 g pekanriekstus, rukolu un pusi no fetas siera.

Pārlej ar mērci un samaisa.

Kārto uz šķīvja.

Pārkaisa ar atlikušo fetas sieru, vīnogām un pekanriekstiem. 

Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!