Selerijas biezzupa

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Selerijas biezzupa
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Zupa

  • Vīnogu kauliņu eļļa (cepšanai)
     20 ml
  • Selerijas saknes
     500 g
  • Seleriju kāti
     250 g
  • Jaunie kartupeļi
     200 g
  • Konservētas cannellini pupiņas I Love Eco
     240 g
  • Ķiploks
     5 daiva (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
     1 tējk.
  • Rozmarīns
     1 tējk.
  • Dārzeņu buljons
     1.5 L
  • Muskatrieksts (svaigi sarīvēts)
      nedaudz

Pasniegšanai

  • Zilais siers
      pēc izvēles
  • Zaļumi
      pēc izvēles
  • Eļļa vai karamelizēts sviests
      pēc izvēles

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā sakarsē eļļu, kad tā karsta, liec sagrieztus kartupeļus (ar visu mizu) un selerijas kātus (ar visiem zaļumiem).

Pieber sāli un, ik pa laikam maisot, cep uz lielas liesmas, lai apbrūnē, jo tas dos intensīvāku garšu.

Kad dārzeņi viegli zeltaini, pievieno visas pārējās sastāvdaļas (selerijas saknes nomizotas un sagrieztas gabalos, rozmarīns smalki sakapāts,  pupiņas ar visu šķidrumu, kas paciņā), izņemot muskatriekstu un zilo sieru. 

Vāri, kamēr viss mīksts un gatavs. 

Lej pa daļām blenderī un sablendē, kamēr krēmīgs (no sākuma liec vairāk biezumu, bet šķidrumu pievieno tik, cik biezu zupu vēlies). 

Sablendētajai masai pievieno muskatriekstu. 

Liec atpakaļ katlā, uzsildi, lej šķīvjos, pasniedz ar zilo sieru, marinētu mocarellu vai karamelizētu sviestu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti