Siera kūka ar bumbieriem un smiltsērkšķu krēmu

  • Sagataves 25min ,  Gatavošana 55min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • "Mani gardumi" smilšu mīkla
     230 g
  • Bumbieri (nomizoti)
     5 gab.
  • Maskarpones siers
     700 g
  • Olas
     4 gab.
  • Citrons
     1 gab.
  • Kukurūzas ciete
     30 g
  • Cukurs
     170 g

Krēmam

  • Smilsērkšķi
     300 g
  • Apelsīns
     1 gab.
  • Cukurs
     60 g
  • Kukurūzas ciete
     10 g
  • Olu dzeltenumi
     6 gab.
  • Sviests
     45 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ieklāj tartes formā smilšu mīklu un cep 180 grādos 10 minūtes.

Uzliec veselus nomizotus bumbierus vai sagriez gabalos (pēc izvēles).

 

Saputo olas ar cukuru.

Pievieno Maskarpone sieru, citrona miziņu un sulu.

Tāpat iecilā kukurūzas cieti.

Lej formā un liec cept 170 grādos 45 minūtes.

Ļauj kūkai atdzist.

 

Pa to laiku gatavo smiltsērkšķu krēmu. 

Savāri smiltsērkšķu ogas ar apelsīnu sulu un izkās caur sietu. 

Liec karsēt un pievieno olu dzeltenumus ar cieti. 

Maisi, līdz krēms sabiezē. 

Masā iemaisi arī sviestu un uzlej uz kūkas. 

Kūku liec ledusskapī atdzist pilnībā, vismaz uz pusotru stundu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Tiramisu siera kūka

12h 45min • Vidēji grūti

Baklava

1h 5min • Vidēji grūti

Burkānmaize

1h 15min • Viegli

Plūmju pīrāgs

1h 5min • Viegli
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.