Siera kūka ar kumkvata un rozmarīna ievārījumu

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

Ievārījumam

  • Kumkvats
     400 g
  • Rozmarīna zari
     2 gab.
  • Želejas cukurs
     130 g

Kūkas pamatnei

  • Piparkūkas
     300 g
  • Sviests
     150 g

Pildījumam

  • Svaigais siers
     700 g
  • Olas
     3 gab.
  • Cukurs
     220 g
  • Vaniļas cukurs
     1 ĒK
  • Apelsīns
     1 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kumkvatu sagriez mazākos gabalos ar visu mizu, ja ir sēkliņas, izņem tās.

Pievieno cukuru un rozmarīna zarus, liec vārīties uz lēnas uguns. Vāri vismaz 15 minūtes. Atdzesē.

Cepumus samal un piejauc mīktu sviestu.

Klāj pamatni kūkas formā un apcep 10 minūtes cepeškrāsnī 160 grādos.

Saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru.

Piejauc sieru, apelsīna mizu un sulu.

Lej kūku formā un cep 45 minūtes.

Atdzesē.

Ja vēlies, kūku apsmērē ar papildus svaigo sieru.

Pārlej pa virsu kumkvata ievārījumu. Dekorē ar rozmarīnu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Jogurta un vīnogu panna cotta

1h • Vidēji grūti

Klasiskā biskvīta rulete

40min • Vidēji grūti

Melleņu tartes

1h 15min • Vidēji grūti

Mandeļu trifeles

45min • Viegli

Kafijas un šokolādes torte

1h 20min • Vidēji grūti