Siera kūka ar kumkvata un rozmarīna ievārījumu

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

ievārījumam

  • kumkvats
     400 g
  • rozmarīna zari
     2 gab.
  • želejas cukurs
     130 g

kūkas pamatnei

  • cepumi piparkūkas
     300 g
  • sviests
     150 g

pildījumam

  • svaigais siers krēmsiers
     700 g
  • olas
     3 gab.
  • cukurs
     220 g
  • vaniļas cukurs
     1 ĒK
  • apelsīns
     1 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kumkvartu sagries mazākos gabalos ar visu mizu, ja ir sēkliņas, izņem tās.

Pievieno cukuru un rozmarīna zarus, liec vārīties uz lēnas uguns. Vāri vismaz 15 minūtes. Atdzesē.

Cepumus samal un piejauc mīktu sviestu.

Klāj pamatni kūkas formā un apcep 10 minūtes cepeškrāsnī 160 grādos.

Saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru.

Piejauc sieru, apelsīna mizu un sulu.

Lej kūku formā un cep 45 minūtes.

Atdzesē.

Ja vēlies kūku apsmērē ar papildus svaigo sieru.

Pārlej pa virsu kumkvata ievārījumu. Dekorē ar rozmarīnu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!