Sierīgā tomātu biezzupa maizes bļodā

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Sviests
     3 ĒK
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploku daiviņas
     2 gab.
  • Bundža konservētie tomāti
     400 g
  • Vistas buljons
     480 ml
  • Saldais krējums
     60 ml
  • Cukurs
     1 TK
  • Baziliks, smalki sakapāts
     2 ĒK
  • Maizes bļodiņas
     4 gab.
  • Čedara siers
     4 šķēles

Pasniegšanai

  • Parmezāna siers, rīvēts
     2 ĒK
  • Sāls un pipari
      pēc garšas
  • Baziliks
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo maizes bļodas, nogriežot nost augšdaļu un izgrebjot ārā maizes mīkstumu, no kura var uzcept sausiņus.

Apsmērē ar olīveļļu, pamatnē ieliek siera šķēli čedara siera un ieliek krāsnī 200 C uz 10-15 minūtēm nedaudz apcepties.

Katlā uzsilda sviestu. Pievieno sīpolus un apcep 6-8 minūtes, līdz sīpols sāk apbrūnēt. Pievieno ķiploku un pacep vēl pāris minūtes.
 

Pievieno tomātus, vistas buljonu, saldo krējumu, sāli un piparus. Uzsilda līdz vārīšanai un ļauj sautēties 15 min. Noņem no plīts, iemaisa cukuru un baziliku. 2 minūtes blenderē.

Pilda bļodā, apber ar parmezāna sieru un svaigām bazilika lapiņām.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.