Tiramisu

  • Gatavošana 4h 15min
  • Vidēji grūti
Tiramisu
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Atdzesēta espresso kafija
     200 ml
  • Apelsīnu liķieris
     20 ml
  • Siers Maskarpone
     400 g
  • Kondensēts iebiezināts piens
     250 g
  • Vaniļas pāksts (sēkliņas)
      0.3 gab.
  • Jūras sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Cepumi “Dāmu pirkstiņu” vai Amaretti
     200 g
  • Svaigas vai saldētas mellenes vai avenes
      pēc garšas
  • Kakao
      pārbēršanai
  • Melnā šokolāde
      pārbēršanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā sajauc liķieri ar kafiju.
Citā bļodā liec sieru, pienu, vaniļas sēkliņas un sāli.
Puto vidējā ātrumā, līdz iegūsti gaisīgu masu, – apmēram 1–2 minūtes.
Kafijā iemērc cepumus.
Kārto tiramisu: liec krēmu, cepumus, krēmu, ogas, cepumus un krēmu.
Ļauj ledusskapī vismaz 4 stundas ievilkties.

Pasniedz, uzberot kakao un smalki sarīvētu šokolādi.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ogu tiramisu

1h • Vidēji grūti