Siltie kvinojas salāti

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Kvinoja
     140 g
  • Saldais kartupelis
     1 gab.
  • Olīveļļa
     2 ĒK
  • Turku zirņi
     200 g
  • Olīveļļa
     cepšanai
  • Paprikas pulveris
     2 TK
  • Karijs
     1 TK
  • Sāls
     pēc garšas
  • Pipari
     pēc garšas
  • Avokado
     1 gab.
  • Redīsu dīgsti
     2 saujas
  • Ķiršu tomāti
     12 gab.
  • Citrona sula
     1/2 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vadoties pēc norādēm uz iepakojuma, novāra kvinoju un liek atdzesēties

 

Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru un uzsilda krāsni līdz 180 grādiem

 

Saldo kartupeli sagriež vidēji lielos gabalos, liek uz sagatavotās cepešpannas, apslaka ar olīveļļu un pārber ar sāli un pipariem

 

Cep 35 minūtes vai līdz kartupelis ir mīksts

 

Noskalo turku zirņus un pēc tam tos nosusina

 

Pannā uzkarsē olīveļļu un ber turku zirņus, pievieno paprikas pulveri un kariju 

 

Cep, līdz turku zirņi kļuvuši zeltaini brūni un nedaudz kraukšķīgi

 

Lielā bļodā ber kvinoju, izcepto saldo kartupeli, turku zirņus, pievieno sagrieztu avokado, uz pusēm pārgrieztus tomātus un redīsu dīgstus

 

Pa virsu uzspiež citrona sulu

 

Visu kārtīgi samaisa un pasniedz

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!