Simtgades svinību uzkodas

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Latviskie grauzdiņi

  • Krēmsiers
     300 g
  • Ķiploks
     2 daiviņas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Dilles
      buntīte
  • Ķiršu tomāti
     500 g

Siļķe bumbā

  • Vārīti kartupeļi
     2 gab.
  • Vārītas bietes
     50 g
  • Sālīts gurķis
     1 gab.
  • Kausētais siers
     120 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Patriotiskais burgers

  • Vārītas bietes
     50 g
  • Biezpiens
     100 g
  • Ķiploku pulveris
     1 TK
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Rupjmaizes grauzdiņi
     2 gab.
  • Kazas siers
     50 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Latviskie grauzdiņi

  • Tomātiem izgriež vidu;
  • Trauciņā samaisa ķiplokus, krēmsieru  un sakapātas dilles;
  • Pievieno sāli un piparus;
  • Maisījumu pilda tomātos;
  • Tajos iesprauž grauzdiņus un pasniedz.

Siļķe bumbā

  • Vārītos kartupeļus liek bļodā un ar dakšu saspaida;
  • Pievieno rīvētu bieti;
  • Pievieno mazos kubiņos sagrieztu gurķi, kausēto sietu, piparus un sāli. Samaisa;
  • Pievieno gabaliņos sasmalcinātu siļķes fileju, samaisa;
  • Ja vēlās pikantāku garšu, pievieno ķiploku vai sinepes, iecienītākās garšvielas;
  • Ar rokām izveido bumbiņas un apviļā tās smalki sarīvētajā sierā un sasmalcinātos valriekstos;
  • Ja masa grūti formējas, vari to stundu paturēt ledusskapī un tad veidot bumbiņas;
  • Kad bumbas gatavas, liec ledusskapī uz 1-2 stundām. (var atstāt arī pa nakti).

Patriotiskais burgers

  • Bļodiņā sajauc biezpienu ar rīvētām, vārītām bietēm un ķiploku pulveri;
  • Pievieno sāli un piparus;
  • Visu kārtīgi samaisa;
  • Kārto burgerīti. Liek vienu grauzdiņu, tad biešu maisījumu, tad kazas sieru, atkal bietes, tad zaļumi;
  • Pa virsu vēl viens rupjmaizes grauzdiņš.


 

 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!