Šokolādes-cukīni kēkss

  • Gatavošana 1h
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Kēkss

  • Sviests
     120 g
  • Cukurs
     100 g
  • Brūnais cukurs
     50 g
  • Olas
     2 gab.
  • Milti
     200 g
  • Cukīni (sarīvēti)
     200 g
  • Kakao pulveris
     50 g
  • Tumšā šokolāde
     100 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Soda
     0.5 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.

Dekors

  • Tumšā šokolāde
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liek mīkstu sviestu, pieber cukuru, brūno cukuru un puto, kamēr cukurs ir izkusis.

 Pa vienai klāt ieputo olu.

Pievieno miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri, sodu, sāli un samaisa.

Iemaisa sarīvētu cukīni un sasmalcinātu tumšo šokolādi. 

Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru un lej mīklu.

Pārkaisa ar sadrupinātu šokolādi.

Liek cepties 190 °C uzkarsētā krāsnī 35–40 min. vai, kamēr mīkla ir izcepusies un nelīp pie irbulīša.

 Atdzesē.

Pasniedz ar saldējumu.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes