Šokolādes-cukīni kēkss

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Sviests
     120 g
  • Cukurs
     100 g
  • Brūnais cukurs
     50 g
  • Olas
     2 gab.
  • Milti
     200 g
  • Sarīvēti cukīni
     200 g
  • Kakao pulveris
     50 g
  • Tumšā šokolāde
     100 g
  • Cepamais pulveris
     1 TK
  • Soda
     1/2 TK
  • Sāls
     1/2 TK

Dekorēšanai

  • Tumšā šokolāde
     50 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liek mīkstu sviestu, pieber cukuru, brūno cukuru un puto, kamēr cukurs ir izkusis.

 Pa vienai klāt ieputo olu.

Pievieno miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri, sodu, sāli un samaisa.

Iemaisa sarīvētu cukīni un sasmalcinātu tumšo šokolādi. 

Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru un lej mīklu.

Pārkaisa ar sadrupinātu šokolādi.

Liek cepties 190 °C uzkarsētā krāsnī 35–40 min. vai, kamēr mīkla ir izcepusies un nelīp pie irbulīša.

 Atdzesē.

Pasniedz ar saldējumu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!