Šokolādes ķiršu kūciņas

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Milti
     120 g
  • Kakao pulveris
     60 g
  • Cepamais pulveris
     1 TK
  • Sāls
     šķipsniņa
  • Eļļa
     120 ml
  • Cukurs
     160 g
  • Olas
     2 gab.
  • Vaniļas cukurs
     1 TK
  • Piens
     160 ml

Krēmam

  • Sviests (istabas temperatūrā)
     200 g
  • Pūdercukurs
     200 g
  • Kokteiļu ķiršu sīrups
     3 ĒK
  • Saldais krējums
     2 ĒK
  • Rozā krāsviela
     5 pilieni

Dekorēšanai

  • Kokteiļu ķirsīši
     12 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 180 °C.

Sagatavo kūciņu formiņas.

Lielā bļodā ieber miltus, kakao, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un sāli.

Citā bļodā sakuļ eļļu, cukuru, olas.

Pamazām sausajām sastāvdaļām pievieno šķidrās, tad pa daļām pievieno pienu un maisa, līdz izveidojusies vienmērīga masa.

Masu lej formiņās (⅔ no formiņas, jo mīkla pacelsies).

Cep aptuveni 15 minūtes vai līdz mīkla nelīp pie zobubakstāmā kociņa, kad to ievieto kūciņā.

Kamēr kūciņas cepas, gatavo krēmu.
 

Bļodā kuļ sviestu (istabas temperatūrā), līdz tas kļuvis gaisīgs. 

Pamazām pievieno pūdercukuru.

Tad pa vienai ēdamkarotei pievieno kokteiļu ķirsīšu sīrupu un rozā krāsvielas pilienus, līdz iegūta skaista rozā krāsa. 

Tad pievieno saldo krējumu un kuļ, līdz izveidojas vienmērīga masa.

Kūciņas un krēmu atdzesē.

Tad smērē krēmu un dekorē ar ķirsīti.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!