Šokolādes tarte ar ogām

  • Sagataves 3h 30min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • Oreo cepumi
     28 gab.
  • Tumšā šokolāde
     50 g
  • Sviests
     50 g
  • Sāls
     1//2 TK

Pildījums

  • Tumšā šokolāde
     100 g
  • Kukurūzas milti
     25 g
  • Piens
     4 ĒK
  • Saldais krējums
     500 ml
  • Kakao
     50 g
  • Kafija
     2 TK
  • Cukurs
     75 g
  • Vaniļas cukurs
     1 TK
  • Olīveļļa
     2 TK
  • Sāls
     1 TK

Dekorēšanai

  • Mellenes
     
  • Zemenes
     
  • Kazenes
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Blenderī liek Oreo cepumus un šokolādi.

Pievieno sviestu (istabas temperatūrā), sāli un blenderē, līdz izveidojusies vienmērīga masa.

Masu liek tartes formā un pieblietē pie pamatnes un maliņām. 

 

Sasmalcina tumšo šokolādi.

Atsevišķā bļodiņā samaisa pienu ar kukurūzas miltiem.

Katliņā lej saldo krējumu.

Pievieno kakao, kafiju, cukuru, vaniļas cukuru un sāli. 

Tad pievieno šokolādi un olīveļļu.

Liek uz lēnas uguns un karsē, līdz šokolāde izkususi.

Noņem no uguns.

Pievieno kukurūzas miltu un piena maisījumu.

Tad, nemitīgi maisot, uzgriež atpakaļ uguni un karsē apmēram 10 min, līdz masa ir sabiezējusi.

Noņem no uguns un pārlej bļodiņā.

Cepamo papīru saburza, saslapina un pārliek pāri masai bļodā, lai neveidojas kārtiņa.

Kad masa ir atdzisusi, to lej sagatavotajā tartes formiņā.

Liek ledusskapī uz 3-4h.

 

Dekorē ar ogām.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!