Šokolādes torte ar avenēm

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas biskvītam

  • Olas
     3 gab.
  • Cukurs
     70 g
  • Tumšā šokolāde, salauzta gabaliņos
     150 g
  • Milti
     70 g
  • Cepamais pulveris
     10 g
  • Sviests
     80 g
  • Skābais krējums
     150 g

Sastāvdaļas krēmam

  • Piens
     500 ml
  • Cukurs
     100 g
  • Olu dzeltenums
     3 gab.
  • Milti
     4 ĒK
  • Tumšā šokolāde, salauzta gabaliņos
     200 g

Sastāvdaļas pildījumam

  • Avenes
     200 g

Dekoram

  • Sāļās kukurūzas šokolādē
     210 g
  • Avenes
     50 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ahh, īstiem kārumniekiem!

Sakarsē krāsni 170 grādus karstu. Sagatavo kūkas formu 23 cm diametrā ar noņemamām malām.

Gatavo biskvītu. Putojamā traukā liec olas, pievieno cukuru un puto, līdz izveidojas gaisīgas putas.

Ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar sviestu, pievieno olu masai un iemaisi. Ieputo skābo krējumu.

Putojot iesijā miltus un cepamo pulveri.

Lej ietaukotā formā un liec krāsnī cepties uz 30–35 minūtēm.

Gatavo krēmu. Katlā uzkarsē 3/4 piena.

Tikmēr atlikušo pienu sajauc ar olu dzeltenumiem, cukuru, miltiem, lej iegūto masu karstajā pienā un maisi, līdz sāk biezēt.

Turpini vārīt līdz pirmajiem burbuļiem. Nedaudz atdzesē.

Tikmēr ūdens peldē izkausē šokolādi.

Kad piena un olu masa mazliet padzisusi, iemaisi šokolādi un atdzesē krēmu pilnībā.

Liec kopā kūku. Sagriez biskvītu 3 daļās.

Uz pirmās kārtas liec krēmu un nedaudz aveņu, tad liec otru biskvīta kārtu, kuru noklāj ar krēmu un avenēm.

Uzliec trešo kārtu un pārklāj ar krēmu. Dekorē ar sāļo kukurūzu šokolādē un avenēm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes