Karaliskais šokolādes un bumbieru kēkss
-
Sagataves 20min , Gatavošana 45min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
-
Vidēja izmēra burbieri4 gab.
-
Tumšā šokolāde (70%)150 g
-
Brendijs50 ml
-
Sviests (istabas temperatūra)120 g
-
Cukurs120 g
-
Olas4 gab.
-
Mandeļu milti100 g
-
Milti30 g
-
Cepamais pulveris1 TK
-
Sāls1 šķipsniņa
-
Pūdercukurs
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda krāsni 180 ° C
Ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar brendiju. Ļauj atdzist.
Lielā bļodā uzputo sviestu ar cukuru līdz baltām putām. Pa vienai pievieno olas un puto, līdz kārtīgi samaisās. Pievieno šokolādes masu, mandeļu miltus, miltus, cepamo pulveri un sāli. Ar mixeri kārtīgi visu samaisa.
Lej mīklu taisnstūra pannā (noeļļotu). Ievieto bumbierus dziļi mīklā.
Cep apmēram 40-45 minūtes, līdz koka iesmiņam nelīp klāt mīkla. Ļauj atdzist pannā 15- 20 min, līdz izņem no pannas. Apber ar pūdercukuru