Spageti ar ķiploku mērci "Aglio e olio"

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • paciņa spageti
     1 gab.
  • liela ķiploku galviņa
     1 gab.
  • čili pipari, svaigi vai kaltēti
      pēc garšas
  • Parmas siers, sarīvēts
      pēc garšas
  • olīveļļas
     5 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šis ir ļoti tradicionāls ēdiens Dienviditālijā, kas allaž ir bijis diezgan nabadzīgs reģions. Katrā mājā ir olīveļļa, ķiploki, spageti un čili pipari, no kā var pagatavot sātīgas vakariņas 20 minūtēs. Man bieži vien uznāk vēlme šo kārumu pagatavot pusnaktī. Starp citu, ķiploki vienmēr ir bijis glābiņš bada laikos. Cik zinu no nostāstiem, ķiploku maizītes bija ļoti populāras pēc kara, kad patiešām bija ļoti maz, ko ēst. Šo ļoti garšīgo ēdienu var baudīt kopā arī ar gaļu, vistu, zivīm vai jūras veltēm. Lieliski klāt iederēsies tomātu, gurķu, sīpolu un olīveļļas salāti.

Lielā katlā vāra ūdeni, pieliek sāli un pievieno spageti.

Kamēr pasta vārās, sagriež ķiplokus.

Kad spageti ir tīkamā mīkstumā, noņem no plīts un nokāš, bet obligāti pataupa 200 g ūdens, kurā vārījās spageti.

Tajā pašā katlā ielej olīveļļu un ieliek ķiplokus un čili.

Kad ķiploki kļuvuši brūngani, pievieno novārītos spageti un ūdeni.

Visu labi samaisa un sakarsē. Servē, pārkaisot ar sarīvētu sieru un baziliku.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!