Spāņu deserts - churros

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Ūdens
     240 ml
  • Kviešu milti
     150 g
  • Cepamais pulveris
     1 TK
  • Sāls
     ½ TK
  • Kanēlis
     ¼ TK
  • Olīveļļa vai kukurūzas eļļa cepšanai
     
  • Tumšā šokolāde
     150 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tradicionāls spāņu deserts, kas kļuvis par populāru ielu ēdienu daudzviet pasaulē.

Izsijā miltus, pieber sāli, cepamo pulveri, kanēli, samaisa un pievieno uzvārītu ūdeni, visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei.

Ļauj pusstundu mīklai atpūsties.

Mīklu pilda maisiņā ar robainu uzgali.

Karstā eļļā no maisiņa iespiež aptuveni 4–5 cm garas mīklas strēmelītes un cep zeltaini brūnas.

Ar putu karoti tās izņem no eļļas, nosusina, pārkaisa ar pūdercukuru.

Pasniedz karstā vai aukstā veidā, mērcējot izkausētā šokolādē.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Panna Cotta

1h 30min • Viegli

Šokolādes braunijs

40min • Viegli

Siera kūka

2h 20min • Viegli

Gardēžu svētku kūka

1h 30min • Vidēji grūti

Vēja kūkas

50min • Vidēji grūti

Mango krēma deserts

40min • Vidēji grūti
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.