Spāņu omlete

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Spāņu omletei

  • Mizoti kartupeļi
     600 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Olas
     6 gab.
  • Eļļa fritēšanai
     600 ml
  • Saldais krējums
     50 ml
  • Nedaudz olīveļļas
     
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kartupeļus griez plānās šķēlēs.

Sīpolus sagriez uz pusēm un arī griez plānās šķēlēs.

Katlā uzsilda eļļu, tad liec kartupeļus fritēties eļļā, aptuveni 5 minūtes.  Pēc tam pievieno sīpolus un cep vēl 5 minūtes.

Atsevišķā bļodā uzsit olas kopā ar saldo krējumu, tur arī pievieno pāris šķipsnas sāls – gatavojot kartupeļus jāliek vairāk sāls kā parasti.

Kad kartupeļi ar sīpoliem izcepušies, tad tos nokās un pievieno pie olām.

Visu samaisi kopā, tad liec pannā ar nedaudz olīveļļu, kura pirmstam uzsildīta.

5 minūtes pacep uz pannas, tad liec krāsnī 180 grādos uz 15 minūtēm vai līdz kartupeļi mīksti.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!