Sparģeļi ar vītinātu šķiņķi Jamon

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • I Love Eco zaļie sparģeļi
     32 gab.
  • Vītināts šķiņķis Jamon
     16 šķēles

Mērcei

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     3 ĒK
  • Kūpinātas paprikas pulveris
     1 TK
  • Ķiploks, izspiests caur ķiplokspiedi
     1 daiviņa
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Bļodā samaisi paprikas pulveri, ķiploku, eļļu, sāli un piparus.

Sparģeļiem nolauz apakšiņu (jālauž līdz vietai, kura viegli lūzt).

 

Liec kopā pa 2 sparģeļiem un aptin ar vienu šķiņķa šķēli. 

Liec pannā, vienā kārtā un, izmantojot otiņu, apsmērē ar eļļas maisījumu. 

Liec cepties kādas 15 - 20 minūtes, kamēr gatavs. 

Izņem un pasniedz arHollandaise mērci.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!