Steiks ar sparģeļiem

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Nogatavināts liellopa steiks
     200 g
  • Sparģeļi
     6 gab.

Piparu mērcei

  • Tumšais alus
     100 ml
  • Melnie pipari
     20 g
  • Sojas mērce
     1 ĒK

Sparģeļu mērcei

  • Kinza
     1 buntīte
  • Srirača čili piparu mērce
     1 TK
  • Olīveļļa
     30 ml
  • Laima sula
     1 ĒK
  • Ķiploka daiviņa
     1 gab.
  • Grauzdētas sezama sēklas
     1 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Steiku ierīvē ar sviestu no abām pusēm un apcep uz pannas 3–5 minūtes no katras puses atkarībā no steika biezuma.

Ietin folijā un atpūtini 3 minūtes.

Pa to laiku nomizo sparģeļus un novāri sālsūdenī 3 minūtes.

Sparģeļu mērces sastāvdaļas liec blenderī un samal.

Pagatavo arī piparu mērci: tajā pašā pannā, kur cepi steiku, lej alu, sojas mērci un liec piparus, novāri pusi, tad pievieno steika sulu.

Pasniedz visu kopā ar tumšo vai lāgera tipa alu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!