Steiks marinādē ar zaļumu uzlējumu

  • Sagataves 6min ,  Gatavošana 10min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Antrekota steiks (200 g katrs)
     3 gab.

Marinādei

  • eļļa
     1 ĒK
  • čili pulveris
     1 TK
  • sīpolu pulveris
     1 TK
  • sāls
     1 TK

Mērcei

  • koriandrs (svaigs)
      sauja
  • pētersīļi
      sauja
  • sīpols (sagriezts)
     1/2 gab.
  • ķiploks
     1 daiviņa
  • sarkanie pipari
     1/2 TK
  • eļļa
     2 ĒK
  • ābolu etiķis
     2 ĒK
  • sāls un pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ieliek steikus bļodā, pievieno visas marinādes sastāvdaļas un kārtīgi samaisa, lai gaļas gabali pilnībā pārklājas ar marinadi. Ļauj atpūsties 30 min. ledusskapī.

Tikmēr gatavo mērci. Visas sastāvdaļas saliek blenderī un samaļ vienmērīgā masā.

Uzkarsē pannu (vidēji karstu). Steiku cep 2-3 minūtes no katras puses.

Kad tas apcepts, katru gabalu ietin folijā un ļauj nostāvēties vismaz 5 min.

Smalki sagriež steiku gabalos un pasniedz ar mērci kā arī kādu vieglu piedevu – kartupeļiem, sparģeļiem vai citiem ceptiem dārzeņiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Kungu kebabs

2h • Viegli

Mājas falafels

45min • Vidēji grūti
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.